Prantsusmaa gurmeereis

Prantsusmaa gurmeereis

29.08.2026 - 05.09.2026
Giid Heigo Sahk
 Hind al 1555
Broneeri
Reis Prantsusmaale võimaldab tutvuda mitmest küljest Euroopa ühe huvitavaima riigiga. Prantsusmaa on alati olnud elegantsuse sümboliks. Siin hinnatakse kõrgelt köögikultuuri ning esteetikat. Reis viib meid imekaunisse Dordogne orgu, keskaegsetesse linnadesse, imeuhketesse lossidesse. Teekonda vürtsitavad lõputud viinamarjaväljad, väikesed idüllilised külad ja võimsad kloostrid.

Reisikava

1. päev 29.08 LEND TALLINN-ZÜRICH-BORDEAUX

Kogunemine kell 03:45 Tallinna lennujaama väljuvate lendude saalis Germalo Reiside infoleti juures, kus väljastatakse reisijatele vajalikud reisidokumendid.

Lend Tallinn-Zürich 05:45-07:35 ja Zürich-Bordeaux kell 12:35-14:10 (kohalikud kellaajad, lennunumbrid  LX1317, LX552). Palume kontrollida väljalennu aega ka vahetult enne reisi! Saabume kuulsasse veinipiirkonda Bordeauxsse, kus majutume järgneval kolmel ööl. Vaba aeg esmatutvuseks linnaga. 

Söögikorrad: -
Majutus: Victoria Garden*** või sarnane 


2. päev 30.08 BORDEAUX - ST-EMILION LÕPUTUD VIINAMARJAVÄLJAD 
Alustame tutvumist Bordeaux’i sadamalinnaga Garonne’i jõe kaldal. Siin asub kuulus gooti katedraal Saint-André ning mitmeid muuseume ja väärikaid kunstigaleriisid. Garonne’i jõe käänulisel kaldal saab jalutada mitmetes avalikes parkides ning nautida vaateid uhketele 18.-19. sajandi villadele. Jalutame Bordeaux' südalinnas (UNESCO maailmapärandi nimistus) asuva elegantse Place de la Bourse'i juurde. Imetleme linna ühte kuulsaimat vaatamisväärsust Miroir d'Eau’d, mille veepinnalt peegelduvad ümberkaudsed klassitsistlikud linnapaleed. Soovijatel on võimalus külastada julge arhitektuuriga muuseumi Cité du Vin (Veini linn) või kulgeda mööda imeilusat linna ja nautida kohvikutes mõnusat lõunamaist hõngu punase veini saatel. Lahkume Bordeaux’st ja sõidame keskaegsete võluvate alleede ja väljakutega veinilinna St-Emilion (UNESCO maailmapärandi nimistus). Siit leiame lõputuna paistvad viinamarjaväljad ja tohutul hulgal veinimõisasid, millest ühte ka külastame. Õpime tundma veinimõisa ajalugu ja veinitegemise traditsioone ning degusteerime maitsvat kuulsat veini isegi.
Söögikorrad:  hommikusöök
Majutus: Victoria Garden*** või sarnane 
 

3. päev 31.08 BORDEAUX - ARCACHON -  AUSTRITE PEALINN - BORDEAUX 

Tutvume veel ühe  Prantsuse köögikunsti- ja kultuuripärandinga foie gras traditsiooniga. Seejärel külastame mereäärset Arcachoni linna, mille neli linnaosa on nimetatud aastaaegade järgi. Linn on suurepärane näide Belle Époque ajastust ja Talve (Ville d’Hiver) linnaosast leiame mitmeid Belle Époque perioodi uhkeid villasid. Linn on tuntud ka austrite poolest – nimelt on siin mitmeid ’’austrifarmereid’’ ja kuulsad austrihütid. Sõidame vaatama Euroopa kõrgeimat liivadüüni Grande Dune de Pilati Atlandi ookeani rannikul. Saame liivadüüni mööda üles ronida, et nautida imeilusaid vaateid lõputule liivarannale ja männimetsale, mõnus ookeanituul juukseid sasimas.
Söögikorrad: hommikusöök

Majutus: Victoria Garden*** või sarnane


4. päev 01.09 BORDEAUX - BAC ROYAN - ILE D´OLERON - LA ROCHELLE
Täna suundume Bordeaux linnast La Rochelle suunas, ületades Bac Royan de Grave suudme. Imetleme vaateid rannikule. Taamalt näeme Cordouani tuletorni,  mis on vanim seni tegutsev tuletorn Prantsusmaal, teadaolevalt esimene tuletorn maailmas, mis on ehitatud otse meremadalale. Juba 1862. aastal võeti see  Prantsusmaa ajaloomälestiste nimekirja. Seejärel suundume Ile d´Oleroni saarele, mis on Korsika järel Prantsusmaa suuruselt teine saar. Oleroni saar on looduslik pärl, mis asub Prantsusmaa ranniku lähedal, vaid kiviviske kaugusel La Rochelle'ist. Vaba aeg lõunatamaks ühes paljudest austreid serveerivast restoranist ja puhkus rannas.  Õhtuks jõuame La Rochelli. Biskaia lahe rannikul asuv linn on suurepärane paik õhtuseks jalutuskäiguks. sadam, vanalinna tänavad, kõik viitab rikkalikule ajaloopärandile. 
Söögikorrad: hommikusöök
Majutus: hotellis Ibis Rochelle või sarnane

5. päev 02.09 LA ROCHELLE- COGNAC - SARLAT
Suundume kuulsasse konjakitootmise piirkonda. Tutvume samanimeline linna vaatamisväärsustega. Jalutame mööda kitsaid sillutatud tänavaid, et nautida  
muljetavaldavat arhitektuuri. Tutvume kohaliku linnaturuga. Piirkonnas on ligi 200 konjakitootjat, seega on tehaste külastamine piirkonna peamine vaatamisväärsus. Neli suurt konjakimaja toodavad suurema osa maailma eksporditavast konjakist. Tutvume konjaki valmistamise traditsioonidega. Konjaki valmistamiseks kasutatavad viinamarjad peavad olema kasvanud Prantsusmaal rangelt kindlaks määratud piirkonnas - Charentes'es.
Õhtuks jõuame meekollast värvi hoonetega keskaegsesse Sarlati linna Dordogne oru südames, kus ööbime kolmel järgneval ööl.
Söögikorrad: hommikusöök, õhtusöök
Majutus:  hotellis Meysset või Naad

6. päev 03.09 SARLAT - BEYNAC 
Sarlati linn näeb välja muinasjutuline – kitsad tänavad, keskaegne uhke vanalinn, katedraal, turg, mis asub Sainte-Marie kirikus ja püssikuulikujuline ,,Surnute laterna’’ torn. Sarlatis on ringi seigelnud ja kurjategijaid jahtinud ka Martin Walkeri kriminaalromaanidest tuntud gurmaanist politseinik Bruno. Seejärel peame mõnusa pikniku Marquessaqi kõrgendikul. Peale vanalinna ekskursiooni jalutame Le Notre õpilase, Päikesekuninga õukonna aedniku poolt kujundatud kuulsates Marqueyssaci pargiaedades. Romantilises ja rohelusest tulvil pargis on 19. sajandist pärit uhke loss, mitu koske ja 6 kilomeetri pikkune rada, mis on ääristatud 150 000 käsitsi pügatud pukspuuga. Lisaks leiame siit mägisest pargist mitmeid vaateplatvorme maaliliste vaadetega orule ja siinsetele uhketele lossidele. Külastame Beynaci kindlus-lossi, kust avaneb lihtsalt fantastiline vaade orule. Soovijatega kruiisime traditsioonilise puidust jõelaeva gabarre’ga Dordogne jõel, et jõe ääres kõrguvaid lõputuid kindlusi imetleda (lisatasu eest).
Söögikorrad: hommikusöök, õhtusöök
Majutus:  hotellis Meysset või Naad

7. päev 04.09 LASCAUX KOOPAD - ROCAMADOUR - PADIRAC
Siit Vézère’i orust leiame paleoliitikumi ajast pärit esivanemate jälgi. Pullid, hirved ja metsikud hobused tormavad Lascaux’ eelajalooliste koobaste (UNESCO maailmapärand) seintel – inimkonna üks varasemaid kunstiteoseid. Külastame Lascaux IV külastuskeskust, kuhu on loodud päris koobastega identsed koopiad.  Jätkame teekonda UNESCO maailmapärandi nimistusse kantud Rocamadouri küla suunal, mis pole mitte ainult üks Prantsusmaa tähtsamaid turismisihtkohti, vaid samuti ülioluline palverändurite peatuskoht Püha Jaakobuse teel Santiagosse. Siinse vapustava  120 meetrit kõrge tsitadelli võtab kõige paremini kokku vana kohalik ütlus: "Majad jõel, kirikud majade peal, kivid kirikute peal, loss kaljul".

Pühal linnal on 4 kaunist kaarekujulist kiviväravat: Porte Basse, Porte du Figuier, Porte Salmon ja Porte Hugon. Linn ise asub madalatel nõlvadel. Kaunite kuldsete kivimajade ja lauze-stiilis katustega kaunistatud peatänav on täiesti autovaba ning siit leiame mitmeid võluvaid restorane ja omapäraseid butiike. Varasematel aegadel ,,ronisid’’palverändurid patukahetsuse märgina mööda 216 trepiastet linna pühamusse põlvili. Tänapäeva külastajatel on lubatud omal jalal tavalisel viisil trepist üles minna. Kui kõrge trepp siiski liialt ahvatlev ei tundu, saavad soovijad üles sõita liftiga, mis ühendab alamlinna lossiga. Seejärel tutvume  eelajalooliste Padiraci eelajalooliste koobastega, 
Söögikorrad: hommikusöök, õhtusöök
Majutus: hotellis Meysset või Naad

 

8. päev 05.09 SARLAT - LEND BORDEAUX-ZÜRICH-TALLINN

Hommikul enne Bordeaux lennujaama suundumist, peatume Sarlati turul. Vanalinnas peetakse kaks korda nädalas Sarlat’i turgu, mis pärineb keskajast ja on kuulus kogu piirkonnas. Laupäeva hommikud on pühendatud toidule ning Place de la Liberte'le seavad end sisse mitmed kohalike toodete pakkujad. Väljas on kõik Périgordi kulinaarsed tähed: mesi, trühvlid ja linna kuulus foie gras. Tõeline gurmaanide paradiis!  Aeg suunduda lennujaama. Lend Bordeaux-Zürich kell 15:00-16:40 ja Zürich-Tallinn kell 21:45-01:35 (kohalikud kellaajad, lennunumbrid LX553, LX1316 ).

Söögikorrad: hommikusöök 

Reisi hind

1555 €* / 1636 €

* Soodushind kehtib korduvreisijatele ja kiiretele broneerijatele.

 Hind sisaldab:
  • lennupiletid Tallinn-Zürich- Bordeaux ja Bordeaux-Zürich -Tallinn (Lufthansa liinilennud);
  • lennujaamamaksud, käibemaks;
  • majutus 7 ööd hotellides*** (2in toad) hommikusöökidega
  • 3 õhtusööki hotellis Meysset
  • sõit kõigi mugavustega bussis;
  • ekskursioonid eesti keeles, giidi/reisijuhi teenused.
Lisakulud
Lisatasu eest:
  • ühene majutus hotellides kogu reisi vältel 490 € (üheste tubade arv on piiratud)
  • toitlustamine lennukis pardamenüü alusel lisatasu eest;
  • tervisekindlustus €, maksumus sõltuvalt vanusest (-69a, vanematele kõrgem tariif, lisainfo reisikindlustuse kohta). Soovitame vormistada ka reisitõrkekindlustuse;
  • hind ei sisalda sissepääsupileteid muuseumidesse ja teistele tasulistele objektidele. 
Muuseumipiletite ja teiste tasuliste objektide hinnad: 2026 aasta hinnad täpsustamisel 
Beynaci loss täiskasvanu 7 €, laps 12-16a 4.50 € (tasumisel kohapeal)
Gabarrega sõit Dordogne jõel 7 € (tasumisel kohapeal)
Lascaux koopad täiskasvanu 22 € (ettetellimisel ja tasumisel)
Château de Pressaci veinimõisa külastus ja degusteerimine 28 € (ettetellimisel ja tasumisel)
Padirac 20 € (ettetellimisel ja tasumisel)
Pardifarmi külastus degusteerimisega 21 
€ (ettetellimisel ja tasumisel)
La Cite du Vin 20 € (ettetellimisel ja tasumisel)
Austrite degusteerimine 16 € (tasumisel kohapeal)
Marquessac 

Hinnad võivad muutuda olenemata reisikorraldajast!
Mitmed muuseumid kuni 25 a. tasuta (EL kodanikele, dokumendi alusel).

Lisainfo

  • Prantsusmaal pakutakse kontinentaalset hommikusööki, st kohv/tee, mahl, saiake, moos.
  • Kolmene majutus hotellides ei ole võimalik 
  • Sageli ei ole TWIN (2 eraldi voodiga tube) antud regioonis piisavalt saadaval.
Lisainfo pardifarmi külastuse kohta:
Esmalt näeme parte kohaliku pardikasvataja farmis.  Lisaks on seal ka näiteks metstuvid, mis on môeldud metstuvi jahtimiseks nagu peibutustuvid. Pardikasvataja kasvatab ise ka maisi, millega parte nuumatakse. Toodang on kohalik ja naturaalne. 
Degusteerime koperatiivis erinevaid parditooteid -  pardimaksa pasteet (foie gras du canard), pardiverivorst, pardipasteet ploomidega, pardirind jne. 

Lennuinfo Lufthansa liinilendudel:
​Äraantav pagas: reisijal on õigus kaasa võtta üks äraantav pagas kaaluga kuni 23 kg, mille maksimaalne suurus (laius + kõrgus + sügavus) võib olla mõõtudega kuni 158 cm. 
Käsipagas: reisija tohib lennuki salongi kaasa võtta ühe käsipagasi ühiku, mille maksimaalne suurus võib olla mõõtudega 55x40x23 cm. Käsipagasi ja isiklike esemete kogukaal võib olla kuni 8 kg. Käsipagasis ei tohi olla keelatud esemeid. Vedelikke ja kreeme võib olla käsipagasis kuni 100 ml pakendites, kokku kuni 1000 ml.
Toitlustus lennul: lisatasu eest pardamenüü alusel.

Jätame endale õiguse teha muudatusi reisiprogrammis.
PALUME TUTVUDA GERMALO REISIDE REISITINGIMUSTEGA!
MEELDEJÄÄVAT REISI!

Viisa ja dokumendid

Prantsusmaale reisimine on Eesti kodanikule viisavaba. Siseneda võib nii kehtiva passi kui ka isikutunnistuse (ID-kaardi) alusel. 
29.08.2026 - 05.09.2026
Giid Heigo Sahk
 Hind al 1555
Broneeri
Giid
Heigo Sahk
Heigo Sahk on meie meeskonnas juba üsna Germalo algusaegadest peale ning on läbi aegade olnud üks meie paljude püsiklientide kindlaid lemmikuid. Oma kaasakiskuva ja loogilise jutuvestmisega aitab Heigo kiiresti mõista ka mitmete käänuliste ajaloo keerdkäikudega riikide kujunemislugusid, erinevate rahvaste kombeid ja harjumisi ning argipäeva...
Loe veel giidi kohta

Vaata reisimarsruuti

  • Prantsusmaa gurmeereis

Vaata reisist pilte

Kliendid meist

R
Rein Reimo
Olen viimasel ajal reisinud koos Germaloga ja tahaks avaldada tänu kogu reisikorraldaja töökale kollektiivile. Kõik reisid on kulgenud vastavuses minu ootustele nii emotsioonide kui ka korraldusliku poole osas. Kõik giidid, kes on meid saatnud nendel reisidel on pädevad oma töös, laia silmaringiga, vajadusel optimismi sisendavad, kannatlikud ja abivalmis. Hiljuti naasin Madeira reisilt, kus meie reisisaatjaks oli Monika, kellele suured tänud veelkord ka tagant järele kirjalikus vormis. Usun, et reisikorraldajana ei ole Germalo orienteeritud ainult teenimisele vaid tahab ja suudab oma klientidele pakkuda oma teenuseid kliendisõbralikult nii mitmekesisuses, valiku võmaluses kui emotsionaalses plaanis. Veelkord suur AITÄH teile ja kohtume jälle.
L
Leo
Reisisin 10.-17 sept Portugali. Meie giidiks oli Mirjam Somelar. Olen oma elu jooksul palju reisinud ja maailma näinud,kuid nii fantastilist giidi pole varem kohanud. Ta tegi giiditööd südamega - kogu reisiprogramm oli täidetud, isegi ületatud. Tema Porugali teadmised olid täiuslikud, sain heas mõttes kutuurišoki. Kogu reis kulges tema tänelepaneliku pilgu all sujuvalt lennujaamadest hotellideni, bussireisid, jalgsimatkad - super! Õhtuti, meie vabal ajal, andis soovitusi, kus on paremad söögikohad või vaatamisväärsused väljaspool reisiprogammi, mõnikord viis meid ka ise kohale kui oli keerulisem minna. Südamlikud tänud toreda reisi eest! Parimate soovidega, Leo