Taormina
Sitsiilia külgneb põhjas Türreeni merega, kirdes on ta Messina väinaga eraldatud Apenniini poolsaarest, idas külgneb Joonia merega, edelas on Sitsiilia väinaga eraldatud Aafrikast. Sitsiilia kaks suurimat linna on Palermo ja Catania. Taormina on see Itaalia, mida tihti võib leida postkaartidelt. Liivakarva majad on justkui peidetud lillepuhmaste taha, mis kuhjuvad üle rõdu äärte. Taorminast avanevad imelised vaated ümbruskonnale, nii vahemerele, all laiuvatele väiksematele linnadele kui ka suursugusele Etna vulkaanile. Linnas on loomulikult palju nii suuremaid ja väiksemaid restorane kui poode. Taormina asub mäe otsas, kuhu viib funikulöör. Meie hotellid asuvad väiksemates külades Taormina vahetus läheduses. Hotellid on enamjaolt pea täiesti mere ääres, mis annab puhkajale suurepärase võimaluse ilma rohke vaevata jõuda mereranda, jalad mõnusalt sooja liiva sisse kaevata ja nautida Vahemere loksuvaid laineid. Kui tekib soov nautida linnamelu, siis väike sõit funikulööriga Taorminasse viib Teid otse kõige selle keskele. Loomulikult pakume Teile võimalust osa võtta ka meie põnevatest ekskursioonidest! Hotellide ümbrusest leiate palju häid itaaliapäraseid restorane ja kohvikuid.
Oluline info
Viisa ja reisidokumendid: Itaaliasse reisimine on Eesti kodanikule viisavaba. Siseneda võib nii kehtiva passi kui ka isikutunnistuse (ID-kaardi) alusel.
Pealinn: Palermo
Keel: Itaalia
Rahaühik: Euro
Ilm: Ilm on Sitsiilias septembris suviselt soe. Päevased temperatuurid jäävad 21 ja 24 kraadi vahele. Vee temperatuur on tavaliselt kuni 25 kraadi. Kuna tegemist on sügiskuuga, võib juhtuda, et mõnel päeval septembris saab nautida sooja vihmasadu.
Söök ja jook
Itaalia köök on üldjuhul väga tuntud. Vana hea pasta ja pitsa on kindlasti ühed Itaalia spetsialiteetidest, mida Sitsiilias on kindlasti võimalik proovida. Vein on Sitsiilias väga olulisel kohal. Kuulus Nero d’Avola ootab maitsmist! Kümned ja kümned mereannirestoranid, kus saab proovida nii meile tuntud kui ka tundmatuid kalasid. Eriti maitsvaks teeb toidu see, et kõik mereannid, mida pakutakse, on värsked. Erinevad puu- ja juurviljad ning loomulikult loomaliha, eelkõige just veise ja lambaliha, mis on kasvatatud kohalikes farmides, annavad tõelise maitseelamuse.
Tööpäev: Tööpäev kestab tavaliselt hommikul üheksast kuni üheni lõunal, seejärel armastavad itaallased teha väikese lõunapausi. Tööpäev jätkub taas kell kolm ning lõppeb õhtul seitsmest. Pühapäeviti on poed tavapäraselt suletud.
Ajavahe: Itaalias on Eestist üks tund taga.
Elekter: Itaalias kasutatakse enamasti selliseid pistikupesasid nagu Eestis. Pinge 220V.
Vaktsineerimised: Kohustuslikke vaktsineerimisi ei ole, kuid täpsema informatsiooni saamiseks palume pöörduda Merimetsa nakkushaigla reisimeditsiinikabinetti (tel 6598594) või perearsti poole.
Rahvusvaheline telefonikood: +39