KOOSTISOSAD
120 g külma võid 120 g külma sea rasva 1 muna soola, pipart Täidis: 1 keskmine kartul 250 g kaalikat 1 suur sibul 300 g veisehakkliha 50 g võid soola, pipart |
VALMISTAMINE
Täidis: Koori ja haki kartul ja kaalikas väikesteks kuubikuteks. Keeda kergelt soolatud vees 5-6 minutit, kuni need on peaaegu pehmed. Haki sibul peeneks ja pruunista kergelt võis. Kurna kartul ja kaalikas ja lisa pannile või ja sibula juurde, sega läbi, et maitsed ühtlustuksid. Sega hulka hakkliha ja kuumuta 3-4 minutit. Maitsesta segu soola ja pipraga ja lase jahtuda. Rulli tainas jahusel pinnal lahti ja lõika 20 cm läbimõõduga ketasteks. Sellest kogusest peaks tulema 5-6 pirukat. Tõsta täidis piruka keskele ja voldi pirukas poolkuu kujuliselt kokku. Voldi piruka lahtine äär sõrmelaiuste voltidena tagasi ja vajuta kinni. Piruka äär peaks jääma 2-3 cm ulatuses laineline. Klopi lahti muna ja pintselda kõik pirukad üle, nii saad eriti kauni pruuni välimuse. Küpseta pirukaid 200 kraadi juures 25-30 minutit, kuni nad on kuldpruunid ja krõbedad. Serveeri kuumalt või külmalt. |