KOOSTISOSAD
200g soolaheeringa fileed pool punast sibulat 1 väike porgand 3-4 oksa tilli 300ml vett 70g suhkrut 50ml 12% äädikat 2 loorberi lehte 4 vürtsitera 10 valget pipratera 10 musta pipratera 4 nelgitera 1 tl sinepiseemneid |
VALMISTAMINELoputa heeringas külma veega liigsest soolast puhtaks, ja kuivata köögipaberiga. Lõika heeringas 3x4 cm kuubikuteks. Koori ja viiluta sibul õhukesteks ratasteks, koori ja haki porgand õhukesteks ketasteks. Aseta klaaspurki vaheldumisi heeringas, sibul, porgand ja tillioksad. Vala peale marinaad ja sulge purk. Hoolitse, et kõik kalatükid oleksid marinaadiga kaetud ja marinaadi jaguks purgis igale poole. Vajadusel liiguta heeringatükke veidi kahvliga. Pane purk külmikusse vähemalt 4 tunniks, parem terveks ööks. Säilib külmutuses nädala.. Serveeri musta leiva või värske keedetud kartuliga. |