KOOSTISOSAD
450g värsket rohelist sparglit
600ml head köögiviljapuljongit
1 väike sibul
30g võid
2 spl jahu
120 ml kuiva valget veini
120 ml rõõska koort
2 tl sidruni mahla
4 spl köögikoort
valget pipart
|
VALMISTAMINE
Puhasta ja tükelda sparglid 3-4 cm tükkideks. Koori sibul ja haki peeneks. Sulata potis või ja lisa sinna sibul. Prae kergelt läbi 4-5 minutit. Lisa sibulale spargel, pane potile kaas peale ja lase vaikselt haududa 10 minutit. Sega juurde jahu ja lase pidevalt segades 3-4 minutit küpseda. Lisa vähehaaval juurde puljong, pidevalt segades, et jahuklompe ei tekiks. Kui puljong ja jahu on segunenud, lisa juurde rõõsk koor, valge vein, valge pipar, sega ja lase madalal tulel poolenisti kaanega kaetult 15 minutit podiseda. Võta supp tulelt, lase 5 minutit jahtuda ja purusta saumikseri või blenderiga ühtlaseks püreeks, lisa sidrunimahl ja vajadusel veidi soola ja pipart. Sega hoolega läbi ja lase uuesti keema tõusta 3-4 minutit. Serveeri kohe ja kaunista supp lusikatäie köögikoorega.
|