KOOSTISOSAD
800 g värsket kapsast
1,4 kg kartulit
300 ml piima (3.5% on parem)
suur punt rohelist sibulat
8-10 viilu suitsupeekonit
100 g võid
soola, pipart
punt värsket tilli
punt värsket peterselli
|
VALMISTAMINE
Lõika kapsas suurteks 5x6cm kuubikuteks ja keeda pehmeks. Koori ja tükelda kartulid ja keeda pehmeks. Kui kartulid on pehmed, kurna kartulid ja tambi võiga puruks, aga mitte päris pudruks. Aja piim keema ja võta tulelt, sega sisse hakitud roheline sibul, till ja petersell, maitsesta soola ja pipraga. Sega kartulite hulka keedetud kapsas ja kuum piim maitserohelisega. Sega läbi ja jäta 10-15 minutiks segunema ja maitsestuma. Sel ajal prae peekon krõbedaks ja murra kildudeks. Serveeri kartuliroog peekoni kildudega ja nirista peale peekoni rasv.
|