KOOSTISOSAD
1,5 kg pehmet kondita loomaliha 250 g suitsupeekonit 2 suurt sibulat 600 ml Guinnessi õlut 500 ml loomalihapuljongit 3-4 spl jahu 3 oksa värsket tüümiani suur punt värsket peterselli 5-6 loorberilehte |
VALMISTAMINETükelda peekon väikesteks kuubikuteks ja pane suurde potti praadima. Tükelda sibulad väikesteks kuubikuteks ja lisa peekoni juurde. Lase sibulal ja peekonil 6-7 minutit praadida, kuni sibul on pehme ja peekon kuldpruun ja krõbe. Lõika loomaliha suupärasteks 3x4cm kuubikuteks. Sega kuubikud jahuga ja lisa potti peekoni ja sibula juurde. Sega korralikult läbi ja lase 10 minutit vahetevahel segades pruunistuda. Pane potti loorber, tüümianioksad ja peeneks hakitud petersell. Loorberilehed ja tüümianioksad tuleb pärast välja võtta, petersell keeb kastme osaks. Vala peale puljong ja Guinnessi õlu, sega läbi ja lase madalal kuumusel, aeg-ajalt segades 2,5 tundi podiseda. Serveeri kartulipudruga. Ideaalne õhtusöök külmal talveõhtul.
|