Šokolaadi kook Guinnessi õllega

 

 

KOOSTISOSAD

 

250 ml Guinnessi õlut

70 g head võid (mitte margariini)

250 g suhkrut (pruun on eriti hea)

100 g kakao pulbrit

3 muna

100 g hapukoort

3 spl vaniljeekstrakti

250 g jahu

2 tl küpsetuspulbrit

Kate:

250 g kreemjuust (Philadelphia)

200 g tuhksuhkrut

150 ml vahukoort

VALMISTAMINE


Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri ääred võiga.

Sulata või. Suures kausis sega kokku õlu, kakao, suhkur ja või, pidevalt segades lisa juurde munad, hapukoor ja vanilje. Sega küpsetuspulber jahu hulka ja lisa kaussi. Klopi hoolega, kuni saad ühtlase, kergelt vahutava, paksu hapukoore laadse taina. Oluline on, et tainas säiliksid õllevahu mullid, need annavad koogile kohevuse, nii et „üle kloppida“ ei maksa. Vala tainas vormi ja küpseta 180 kraadi juures 45-50 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda.

Kate: Vahusta suures kausis mikseriga kreemjuust, kuni saad ühtlase vahu. Lisa juurde tuhksuhkur ja vahusta edasi. Viimasena lisa vahukoor ja vahusta veel 2-3 minutit, kuni saad ühtlase, läikiva kreemi. Vala kreem tordile ja silu laiali. Kaunistamiseks sobivad suurepäraselt värsked vaarikad.