KOOSTISOSAD
250 ml Guinnessi õlut 70 g head võid (mitte margariini) 250 g suhkrut (pruun on eriti hea) 100 g kakao pulbrit 3 muna 100 g hapukoort 3 spl vaniljeekstrakti 250 g jahu 2 tl küpsetuspulbrit Kate: 250 g kreemjuust (Philadelphia) 200 g tuhksuhkrut 150 ml vahukoort |
VALMISTAMINE
Sulata või. Suures kausis sega kokku õlu, kakao, suhkur ja või, pidevalt segades lisa juurde munad, hapukoor ja vanilje. Sega küpsetuspulber jahu hulka ja lisa kaussi. Klopi hoolega, kuni saad ühtlase, kergelt vahutava, paksu hapukoore laadse taina. Oluline on, et tainas säiliksid õllevahu mullid, need annavad koogile kohevuse, nii et „üle kloppida“ ei maksa. Vala tainas vormi ja küpseta 180 kraadi juures 45-50 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda. Kate: Vahusta suures kausis mikseriga kreemjuust, kuni saad ühtlase vahu. Lisa juurde tuhksuhkur ja vahusta edasi. Viimasena lisa vahukoor ja vahusta veel 2-3 minutit, kuni saad ühtlase, läikiva kreemi. Vala kreem tordile ja silu laiali. Kaunistamiseks sobivad suurepäraselt värsked vaarikad.
|