Souvlaki tähendab tegelikult vardas küpsetatud liha; kana, lammast, siga jne. Eriliseks teeb souvlaki tema marinaad.
KOOSTISOSAD
10 kooritud küüslaugu küünt (mina olen noaga puruks vajutanud, aga mitte hakkinud) 2 spl kuivatatud oreganot. 1 tl kuivatatud rosmariini 1 tl paprika pulbrit (mitte väga suitsust või teravat, pigem mahedat ja magusamat) 1 spl soola 75 ml tugevamaitselist külmpressitud oliiviõli 75 ml kuiva valget veini 1 sidruni mahl 2-3 loorberi lehte. 1.5 kg ilma kondita kana tükke, tikutoosi suurusteks paladeks lõigatuna. |
VALMISTAMINE
Parima tulemuse saad kui kana marineerib üle öö külmkapis, kuid piisab 2 tunnist. Parima tulemuse saad kui kasutad marineerimiseks õhukindlat suletud kilekotti. Küpseta grillil, vardas või ahjus kuni liha on läbinisti küps. Serveeri värske salatiga. |