Kreekapärane kana souvlaki

Souvlaki tähendab tegelikult vardas küpsetatud liha; kana, lammast, siga jne. Eriliseks teeb souvlaki tema marinaad.

 
 

KOOSTISOSAD

 

10 kooritud küüslaugu küünt (mina olen noaga puruks vajutanud, aga mitte hakkinud)

2 spl kuivatatud oreganot.

1 tl kuivatatud rosmariini

1 tl paprika pulbrit (mitte väga suitsust või teravat, pigem mahedat ja magusamat)

1 spl soola

75 ml tugevamaitselist külmpressitud oliiviõli

75 ml kuiva valget veini

1 sidruni mahl

2-3 loorberi lehte.

1.5 kg ilma kondita kana tükke, tikutoosi suurusteks paladeks lõigatuna.

VALMISTAMINE


Suures kausis sega kokku kõik marinaadi komponendid. Lisa juurde kanatükid.

Parima tulemuse saad kui kana marineerib üle öö külmkapis, kuid piisab 2 tunnist.

Parima tulemuse saad kui kasutad marineerimiseks õhukindlat suletud kilekotti.

Küpseta grillil, vardas või ahjus kuni liha on läbinisti küps. Serveeri värske salatiga.