Kreeklaste armastatud feta juustu ja spinati pirukas.
KOOSTISOSAD
450g spinatit 60g petersell 1 suur sibul (magusam on parem) 2 küüslauguküünt 2 suurt muna 300g feta juustu Näpuotsaga soola ja pipart. 50 g võid sulatatud 400g filotainast |
VALMISTAMINE
Laske filotainal toatemperatuurile tõusta. Katke ahjuplaat küpsetuspaberiga. Pintseldage filo lehe suurune laik ahjupannil võiga ja asetage esimene filoleht pannile. Pintseldage pannil olev filoleht sulatatud võiga ja asetage peale järgmine leht. Korrake protsessi kuni pooled filolehed on kasutatud. Oluline on, et iga filoleht saaks sulatatud võiga pintseldatud, nii jääb pirukas eriti maitsev ja krõbe. Järgmiseks katke filopõhi feta juustu – spinati seguga. Tõstke peale teine pool filolehti, mis on samuti võiga pintseldatud. Peaksite saama kolmekihilise piruka, all ja peal võiga pintseldatud filotaigna lehed ja keskel roheline täidis. Võite alumise taignakihi ääri natuke üles mudida. Hoiab paremini vormi. Kindlasti pintseldage kõige ülemine filokiht võiga, siis küpseb imeliselt kuldpruuniks. Küpsetage 170C ahjus 45-50 minutit kuni pirukas on kuldpruun ja pealmine filokiht kenasti murenev. |