Grillitud virsikud, aprikoosid ja viigimarjad aromaatse jogurtiga

 

 

KOOSTISOSAD

 

4 suurt virsikut või nektariini
6 aprikoosi
4 viigimarja
6-7 värsket basiiliku lehte
veidi oliiviõli
2 spl suhkrut
Jogurtisse läheb vaja:
150 g paksu maitsestamata jogurtit
1 spl vedelat mett
2-3 tl apelsinivett. Kellele meeldib, võib asendada 1 tl roosiveega. Nende puudumisel 4-5 spl värskelt pressitud apelsini mahla ja 1 tl riivitud apelsini koort.
2 tl sidrunimahla

VALMISTAMINE

 

Lõika virsikud ja aprikoosid veerandikeks ja puhasta kividest. Rebi viigimarjad pooleks või kolmeks, olenevalt suurusest. Sega kausis kokku oliiviõli, suhkur ja puuviljad. Lase 5 minutit seista. Kuumal pannil või grillil küpseta puuviljad mõlemalt poolt. Puuviljad peaksid muutuma seest pehmeks ja peale peaks tekkima kergelt pruunikas karamellistunud kiht. Samal ajal sega kausis kokku jogurt, mesi, apelsinivesi (mahl) ja sidrunimahl. Laota küpsed ja veidi jahtunud puuviljad vaagnale, vala  peale jogurtikaste ja kaunista peeneks hakitud basiilikuga.