KOOSTISOSAD
6 muna
2 punast paprikat
1 punane sibul
600 g purustatud konservtomateid
200 g paksu jogurtit või lahjemat hapukoort
1 küüslauguküüs
keskmine punt värsket koriandrit
2-3 spl sidrunimahla
2 spl oliiviõli
1 tl vürtsköömneid
näpuotsaga tšillihelbeid
soola, pipart
värsket krõbeda koorikuga saia serveerimiseks
Näpuotsaga soola ja pipart.
|
VALMISTAMINE
Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Haki sibul ja paprika ja prae kergelt õlis, lisa vürtsköömned, tšillihelbed (maitse järgi) ja purustatud tomatid, sega läbi, vähenda kuumust ja lase 10-12 minutit vaiksel tulel podiseda.
Samal ajal sega kokku jogurt, riivitud küüslauk, sidrunimahl, sool ja pipar.
Vala tomatikaste ahjuvormi ja vajuta supilusikaga kastmesse 6 lohku. Ettevaatlikult löö igasse auku üks muna. Nirista lusikaga munade ümber pool jogurtisegust. Pane pann ahju ja küpseta 12-15 minutit, kuni munad on küpsed, aga munakollane on veel õrnalt pehme. Haki peale koriander, nirista peale ülejäänud jogurt ja serveeri pehme saiaga.
|