KOOSTISOSAD
800 g konserveeritud Liima aeduba (Butter beans – suured valged oad)
350 g porrut
250 g suitsupeekonit
1 sibul
50 g võid
700 ml 3.5% piima
3-4 loorberilehte
50 g jahu
200 ml puljongit (kana, köögivilja)
100 ml vahukoort
väike punt värsket peterselli
soola
|
VALMISTAMINE
Sulata potis või. Pese ja viiluta porrulauk ning lisa potti. Lase porrul 3-4 minutit võis küpseda. Lisa näpuotsaga soola. Kui porru on pehme, tõsta porru kaussi ootama. Lõika peekon väikesteks kuubikuteks ja pane pannile, lisa juurde peeneks hakitud sibul ja lase sibulal peekoniga madalal tulel küpseda, kuni sibul on klaasjas ja peekon on kuldpruun. Lisa pannile jahu ja pidevalt segades lase jahul peekoni rasvas 2-3 minutit küpseda. Lisa pidevalt segades pannile puljong, piim ja loorberi lehed. Lase 8-10 minutit madalal tulel keeda. Lisa juurde konservoad ja keeda veel 6-7 minutit. Lõpuks lisa praetud porru ja vahukoor, lase keema tõusta, lisa vajadusel soola. Võta supp tulelt, võta potist välja loorberi lehed, kaunista supp hakitud peterselliga ja serveeri kuumalt.
|