Walesi Rarebit ja porgandi supp

 

 

KOOSTISOSAD

 

Supiks:

500 g porgandeid

1 suur maguskartul

1 suur magus sibul

2-3 spl riisi

50 g head võid (mitte margariini)

1,5 l köögiviljapuljongit

4 loorberi lehte

näpuotsaga jahvatatud muskaatpähklit

Rarebit:

4 suurt viilu juuretisega kääritatud saia (eriti hea on täistera seemnesai)

200 g teravamaitselist juustu

1 suur või 2 väikest porrut

1 munakollane

50 g võid

2 spl Worcestershire kastet

2 spl Inglise sinepit

2-3 spl tumedat õlut

VALMISTAMINE


Supp

Koori porgandid, maguskartul ja sibul. Lõika kõik väikesteks kuubikuteks. Sulata potis 50 g võid ning vala hulka hakitud köögivili. Lase köögiviljal võis küpseda 10-12 minutit, aegajalt segades. Lisa juurde riis ja näpuotsaga muskaatpähklit. Vala peale puljong ning lase madalal tulel ilma kaaneta 25-30 minutit podiseda, aegajalt segades, et riis põhja ei hakkaks. Kui kõik supi koostisosad on pehmed blenderda supp saumikseriga või blenderis püreeks. Vajadusel lisa veidi soola.

Rarebit

Sulata pannil 50 g võid. Pese, poolita ja lõika kitsasteks viiludeks porrulauk. Porru on vaja eelnevalt kindlasti pesta, tema lehtede vahel kipub mulda ja liiva peidus olema ja see ei maitse hästi. Lisa hakitud porru pannile või sisse. Prae vahetevahel segades 6-7 minutit, kuni porru on küps ja pehme. Võta tulelt. Sega kausis kokku riivitud juust, munakollane, Worcestershire kaste, sinep ja praetud porru. Sega hoolega 2-3 minutit. Lisa vähehaaval juurde tume õlu. Tulemus peaks olema paks, määritav segu. Vajadusel lisa juurde paar tilka õlut. Määri segu paksult saiaviiludele ja küpseta grilli funktsiooniga ahjus või lihtsalt väga kuumas ahjus 4-5 minutit, kuni juustusegu on sulanud, pealt kergelt pruunikas ja mullitav.

Tõsta supp kaussidesse ja serveeri koos Rarebitiga.